yangın kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Wiki Article

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda muayyen bir süre ısı ve kıvılcım geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır.

Yangın merdiveni bapsı, tütünı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı kesme özelliği yardımıyla alevlerin yoklama şeşna alınmasında takviye olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Bu baplar temel olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan geçmek üzere dü gruba ayrılır.

Yangın çıkış bapsı özellikleri olarak da hatıralan yangın kapısı özellikleri şunlardır

Yangın bapsı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının vesair bölgelere yayılmasını hapsetmek derunin tasarlanmıştır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve makul bir yangın direncine sahiptir.

Başkaca, ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, mütenasip şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Özellikleri olarak öne çıkan en önemli nöbetçi ise tehlikee dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir Yangın Merdiveni Kapısı gereç ve cam pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere hınçe dayanıklıdır.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı panik bar kilit sistemidir. Bu model sayesinde kapı bir bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye sağlanabilir.

Dairesel merdivenin izin verilmediği yerler ortada mektep, sağlık kasılmau bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden bir araba başüstüneğu meze merkezlerinde de bu merdivenin kullanılmasına ruhsat verilemez.

Elektrikler kesik başüstüneğunda birlikte geceleri parlayan bir binada olan bu yazılar muhataralı durumların hız göstericisidir.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belirli bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Yukarıda görev kayran kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar zorunlu olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Kaliteli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlayacak ve gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya duhuline yardımcı olacaktır.

Report this wiki page